Mirinda szelet
Egyik kedvenc a mirinda szelet, csokis- kakaós piskótából, és finom krémes túróval
Készítünk 8 tojásos piskótát:
- 8 tojás
- 8 ek cukor
- 9 ek hideg víz
- 10 ek liszt
- 3 ek étkezési keményítő
- 1 cs sütőpr
- 1 cs vaníliáscukor
- 5-6 ek kakaópor
- 1/2 tábla csoki
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat összekeverjük a cukorral és vaníliáscukorral.
Beleszitáljuk a liszt-keményítő-sütőpor keveréket, a vizet hozzáadjuk és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, belereszeljük a csokit.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Elősször 2 ek tojáshabot összekeverünk a tésztával, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habot.
Sütőpapírozott és vajazott tepsibe öntjük, közepes hőmérsékleten megsütjük.
A krém:
- 50 dkg túró
-25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 vaníliáscukor
Ezt kikeverjük, vagy aprítóval összekeverjük, és a kihűlt tésztára simítjuk.
- 8 dl mirinda üdítő
- 2 cs vaníliás puding
- 1 ek cukor
Ezekből sűrű krémet főzünk. Kihűtjük, közben folyamatosan kevergetjük. Ha kihűlt a túró tetejére simítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése