Hozzávalók 4 személyre:
- 10 db nagy édes alma
- 3 ek cukor
- 1 vaníliáscukor
- 4 tojás
- 3 ek margarin
- pár csepp édesítő
Elkészítés:
Az almákat pucoljuk, magházukat kivágjuk, és közepes kockákra vágjuk. A vajon pároljuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliáscukrot. A végén hozzákeverjük a tojások sárgáját, és elzárjuk a gázt. Vajazott tűzálló tálba szedjük az almát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a végén csurgatunk bele egy kis édeskét. Az almára simítjuk a tojáshabot, és közepes hőmérsékleten sütjük.
Esetleg egy kis tejszínhabot kínálunk mellé.
Nagyon finom édesség, kezdő háziasszonyok finom desszertet varázsolhatnak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése