Hozzávalók:
kb 50dkg magozott cseresznye
1 dl főzőtejszín
1 csomag tejszínízű pudingpor
2 ek cukor
5 -5 dkg vaj
1 tojás sárgája
Elkészítés:
1. A tésztát vegye elő, szélességében vágjon le belőle egy kb 10 centis csíkot, és ezen gurítsa át a tésztarácsozót, a tészta nagyobbik részével béleljen ki egy vajazott piteformát.
2. A cseresznyét 5 dkg vajjal és cukorral párolja, majd sűrítse a tejszínben elkevert pudingporral.
3. Öntse a krémet a tortaformába, majd a rácsozott tésztát húzza szét, és tegye a töltelékre,széleit nyomkodja le, kenje le a tojássárgájával.
4. Az előmelegített sütőben süsse szép pirosra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése