Orosz krémtorta meseképes fotóostyával
Kislányom szülinapjára készült ez a torta, fotóostyát tettem rá, amihez képeket gyűjtöttem össze a kedvenc mesefigurákról: scooby doo, my little pony, hercegnők stb és egy saját fotó a kislányomról, és elküldtem egy fotómontázst készítőhöz, aki ehető ostyalapra "nyomtatja" a kész műveket.
Az orosz krémtortát egy nagy tepsiben készítettem 8 tojásos piskótából, én A4-es méretű képet rendeltem, és sokan is voltunk a bulin, kellett ilyen nagy torta.
Piskótarecept- elkészítés a bevált piskótám cimke alatt olvasható.
A krémhez:
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 ek cukor
Az orosz krémtortát egy nagy tepsiben készítettem 8 tojásos piskótából, én A4-es méretű képet rendeltem, és sokan is voltunk a bulin, kellett ilyen nagy torta.
Piskótarecept- elkészítés a bevált piskótám cimke alatt olvasható.
A krémhez:
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 ek cukor
- 1 és fél ek étkezési zselatinpor
- 5 dl habtejszín (én édesítettet vettem, ha nem az 3ek cukor is kell)
- 1 cs habfix
- mazsola ízlés szerint
Sűrű vanília krémet főzünk a pudingpor-tej-cukorból, hűlni hagyjuk és időnként kevergetjük.
Közben 1 dl vízben beáztatjuk a zselatinport, és ha megolvadt, kicsit melegítjük, majd állni hagyjuk.
Ha kihűlt a pudingkrém, a habfixxel felverjük a habtejszínt, verés közben belecsurgatjuk a vízben oldott zselatint.
Beleszórjuk a megmosott mazsolát, összeforgatjuk a tejszínhabot a vaníliakrémmel.
3 részre vágjuk a piskótát, az alsó lapot tálcára tesszük és megtöltjük a krémmel vastagon, majd következő piskóta, következő réteg krém. Rákerül a teteje, megkenjük a krémmel , az oldalát is.
A tetejéről leszedegetjük a mazsolát ahova a kép kerül, hogy ne nyomja ki az ostyát.
Rátesszük a fotóostyát és rásimogatjuk amíg olvadozni nem kezd az ostya, és szépen rásimul. A szegélyét vagy krémmel, vagy tejszínhabbal kidíszítjük, hogy véletlenül se váljon fel.
Aki szeretné plussz felvert tejszínhabbal ugyanúgy zselatinporral és habixxel még kidíszítheti a tortát, és szórhat rá ízlés szerint csokireszeléket, cukrozott gyümölcsöz, szórócukrot.
A tortáról készült fotó "hamar" készült, mert jó 10-15 perc állás kell a fotóostyának a tortán, mert az én képemen még hullámos az ostya, de szépen megolvad rajta és sima lessz, és nagyon szuper.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése