Kisfiam első szülinapjára készült ez a torta.
Kis fémedényben csináltam 3 tojásos piskótát. Nem volt kis kerek tortaformám, így egy kis fémedényt margarinnal kikentem, és sütőpapírral kibéleltem.
Vaníliakrémet készítettem:
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 1/2 ek étkzési zselatin
- 2dl habtejszín
- 1 cs habfix
- 10 szem eper (bármilyen gyümölcs jó)
- szórócukor
A pudingporból a tejjel cukorral sűrű krémet főzünk. Kevergetjük és hűtjük.
Az étkezési zselatint a használati utasítás szerint készítjük. Általában a zselatint beáztatjuk 1/2 dl vízbe, és ha elolvadt kicsit melegítjük, hűlni hagyjuk.
A habfixxel felverjük a habtejszínt, én nem tettem bele, és nem is írtam a cukrot, mert cukrozott tejszínt vettem. Beleöntjük a zselatint és közben verjük a habot.
Ha kihűlt a puding közben ,összekeverjük a pudingkrémet a habbal.
3 részre vágjuk a piskótát, az alsó rétegként csak a krémet tesszük, következő rétegként krémet és 6 kettévágott eperszemet teszünk. Rátesszük a legfelső piskótát, bekenjük az egész tortát a krémmel, és a maradék eperrel díszítjük, a színes cukorral beszórjuk a tetejét -oldalát.
Ha esetleg marad krém, pici tálba teszünk babapiskótát, piskótatallért, gyümölcsöt és rákanalazzuk a krémet, akár le is fagyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése