Mascarponekrémes piskóta thomas ostyafotóval
Készítettem egy 6 tojásos piskótát kerek tortaformában.
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 7 ek hideg víz
- 8 ek liszt
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 cs sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- késhegynyi szódabikarbóna
A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, majd a vaníliáscukorral. Hozzáadom a hideg vizet, majd az összekevert és átszitált liszt- keményítő- sütőpor- szódabikarbóna elegyet.
A tojások hideg (!) fehérjét kemény habbá verem, majd összeforgatom a tésztával.
Én vajazom a tepsit, sütőpapírt bele és ismét vajazom, de az oldalát nem a formának, mert akkor jobban összeesik.
Nem előmelegített sütőbe teszem, első 15 percben nem nyitogatom a sütőajtót, de utána fogvájót teszek az ajtóhoz úgy csukom be, hogy a gőz távozzon. Ha túlságosan sülne, alufóliával le lehet takarni.
Ha kész 3 felé vágom.
Mascarpone krém:
- 50 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
Elősször a tojások sárgáját összekeverem a porcukorral és vaníliáscukorral, majd hozzá a mascarponet.
A tojások fehérjéből kemény habot verek, és összeforgatom a krémmel.
Ezzel a krémmel megkenem bőven az alsó lapot, ráteszem a középső piskótát, megint megkenem a krémmel, és gyümölcsöt teszek rá. Én konzerv ananászt tettem ,de lehet bármilyet. Majd ráteszem a tetejét a piskótának, és megkenem az oldalát -tetejét a tortának.
2 dl édesített habtejszínt 1 habfixxel keményre verek, és színmélységtől függően teszek hozzá kék (vagy más színű) ételfestéket, én 1 ek raktam bele.
Az oldalát csillagcsöves nyomózságból díszítettem, a tetejére tettem a fotóostyát, és körbedíszítettem.
A fotó sajnos a torta felvágás előtt lemaradt :) A krém nagyon- nagyon finom, mindenkinek nagyon ízlett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése