Haloween torta ötletek

Amerikában halloweenkor az ajtó előtt jelmezbe öltözött gyerekek jelennek meg, akik Trick or treat!, szabadon fordítva: „Cukrot vagy csínyt!” kiáltással szólítják fel a lakókat állásfoglalásra. Elméletileg az ajtónyitónak van lehetősége „csínyt” azaz játékos fenyegetést választani, de nem jellemző. Általában a gyerekek édességet kapnak, a felnőttek pedig jót szórakoznak. Amerikában többnyire baráti társaságban jelmezbált rendezve ülik meg ezt az ünnepet.
Magyarországon nincs ilyen szokás, de egyre elterjettebb a tökfaragás, valamint mulatságok-rendezvények szervezése, és ötletes tortát- süteményt készíthetünk és lephetjük meg ismerőseinket. Gyerekekkel készíthetünk színes mázzal bevont mézeskalácsot -linzert is.
Egy pár ötlet:
1. Keksszel- babpiskótával kirakott sütik, krémek. Cukormázzal díszíthetőek:




2. Kuglóf torta, sárgára festett vajkrémmel bevonva, zöldre festett fagyitölcsér, zöld vajkrém a leveleknek, szeletelt gyümölcs, vagy csoki a szemeknek-szájnak:


3. Fehér krémmel- tejszínnel bevont tortánkra pók formára kivágott sablont helyezünk, és kakaóporral megszórjuk vagy fekete ételfestékkel szinezett kókussszal. Kókusz színezése:
http://www.sutiktortak.blogspot.hu/search/label/K%C3%B3kuszreszel%C3%A9k%20sz%C3%ADnez%C3%A9se

4. Kislányoknak kedveskedhetünk kis boszorkánynak öltöztetett Hello Kitty tortával, melyet rajzolhatunk vajkrémmel nyomózsákból, ostyalappal díszíthetünk, vagy ételfesték ceruzával rajzolhatunk:


5. Nagyon jópofa kis linzereket készíthetünk és tojásfehérje-porcukor keverékéből (mint a mézeskalácsnál) fehér és színezett mázzal vonhatjuk be őket. Olvasztott csoki lehet a szem-száj. Gyerekekkel elkészíthető édességek:

Nincsenek megjegyzések: