Túrós pite

Túrós pite

Tészta:
- 3 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 0.5 dl tej
- 4 tojás sárgája
- 15 dkg puha margarin
- 30 dkg finomliszt átszitálva

Töltelék:
- 1 kg túró
- 30 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 1.5 ek liszt
- marék mazsola
- 4 tojás fehérje

Elkészítés:
A tejet langyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk kelni.
A puha margarint a tojás sárgákkal kikeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztős tejet, és konyharuhával letakarva kb. 20 percig hagyjuk kelni.
Közben a töltelékhez valókat kikeverjük, kivéve a tojásfehérjét, azt a tésztára kenés előtt verjük kemény habbá, és forgatjuk a túróhoz.
Ha megkelt a tészta, kivajazzuk a tepsi alját-oldalát. A tésztát ketté válasszuk, lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsi alját.
A tojásfehérjét habbá verjük, a túróhoz forgatjuk és a tésztára kenjük, kinyújtjuk a tészta másik felét, és a túróra tesszük. Villával megszúrkáljuk, és még 30 percet pihenni hagyjuk.
Sütőbe toljuk, és megsütjük, kb 30 perc alatt, hogy szép világos maradjon.
Ha kész, a sütőből kivéve megszórjuk alaposan porcukorral, és letakarjuk konyharuhával, így a teteje megpuhul, omlós lessz.

Nincsenek megjegyzések: