Verdák torta

A Verdák meséből a Villám Mcqueen tortát minden második kisfiús anyuka megnézi, hogyan is lehetne elkészíteni házilag. Találtam sok ötletes fotót, ami talán segít valakinek elkészíteni ezt a tortát. A video segít a torta kifaragásában és díszítésében.
Ez a torta talán egy egyszerűbb 3D-s változata, amihez 3 tortalapot sütünk, krémmel töltjük és a legfelső lapból kicsit faragunk, hogy az autó eleje alacsonyabb legyen mint a háta. A faragásból megmaradt tésztából a kocsi kis kockányi tetejét rakjuk ki krémmel. A kerekek helyét szúróformával kiszedjük, akkorával mint a csokikarika keksz, ami az autó kereke lessz.

Piros ételfestékkel színezett vajkrémmel bevonjuk a tortát, az ablakok helyét kihagyjuk, ahol sima fehér krém lessz.

Ezeken a képeken az ablakok és lámpa fondantból van kivágva, de szerintem egyszerűbb a vajkrémmel az is kinyomni nyomózsákból és éles hegyű késsel szépen eldolgozni. Szükségünk lessz sárga-kék-barna és fekete ételfestékre a díszítéshez.





Nagyon szép és egyszerűen el lehet készíteni ezt a tortát. Szabad kézzel, vagy esetleg egy poszterből kivágott, vagy egy kinyomtatott sablon alapján levágjuk a torta felesleges részeit, és kifaragjuk az autó tortát. Középen megvágva töltjük, tetejét széleit alaposan bekenjük aromával ízesített vajkrémmel.


Csillagcsövű nyomózsákkal díszítjük a tortát, itt barnával vannak a fekete részek, de lehet venni fekete ételfestéket is.

Gyakorlottabb anyukáknak fondant emeletes torta.


A vajkrémmel készített tortához kell az alap téglalap torta, és az előzőekben leírt autó torta csak kisebb méretben. A díszítés itt a hosszadalmasabb idő, és 50 dkg margarinból keverjük ki a vajkrémet amit színeznünk kell .





3 Mcqueen nyomtatható kép sablonnak:




Nincsenek megjegyzések: