Diós-pudingos kosárka
Hozzávalók:
20 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 tojássárgája
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
1/ citrom reszelt héja
1 cs pudingpor
4 dl tej
5 ek cukor
szórócukor
vaj kenni
Elkészítés:
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Beledolgozzuk a tojássárgákat, hozzáadjuk a dióval elvegyített lisztet, citrom héjat, és sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. A kosárka formákat kikenjük vajjal, és lecsípünk a tésztából és belenyomkodjuk a formába, a széleire is jusson. Közepes hőmérsékleten megsütjük. A megsült kosarakat kivesszük a formából. A tejet kikeverjük a pudingporral és cukorral,és krémet főzünk. és már tölthetjük is bele a tésztakosarakba. Színes szórócukorral díszítjük.



Nincsenek megjegyzések: