Foci labda torta, Juventus torta


A tortát egy téglalap alakú piskótalapból készítettem kókuszos vanília krémmel, kókuszreszelékkel, és  túrós charlotte  a labda rajta.

Hozzávalók:
2 Téglalap piskóta:
Piskótánként:
5 tojás
5 ek cukor
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
6 ek víz
7 ek liszt

Elkészítés: 
A tojások sárgáját kikeverem a cukorral és vaníliás cukorral, majd bele a víz, és a sütőporral elkevert liszt. A tojások fehérjét kemény habbá verem és óvatosan a tésztába forgatom. Sütőpapíros tepsibe közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütöm. Így készítek 2 piskótát és hűlni hagyom.

Téglalap torta
Hozzávalók:
1 cs vaníliás pudingpor
1 cs kókuszreszelék
1/2 cs mazsola
5 ek cukor
5 dl tej
2 ek zöld ételfesték
12 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 ek vaníliás aroma
2 ek taj

Elkészítés:
A pudingport elkeverem a cukorral, tejjel, és krémet főzök. Ha kihűlt, belekeverem a kókuszreszelék felét, majd a mazsolát, és az egyik piskótalapot kettévágom és töltöm vele. A kókuszreszelék maradékát tálban összekeverem 1 ek festékkel alaposan, és kicsit száradni hagyom.
A margarint kikeverem az aromával, porcukorral, végül a tejjel még 5 percig keverem a robotgéppel, majd bele az 1 ek festék.
Megkenem a tortát a krémmel, és s kókusszal tele szórom, az oldalát is. Ez a zöld "füves" alap.

Labda torta
Hozzávalók:
25 dkg túró
1 doboz ananász konzerv
2 ek tejföl
10 dkg porcukor
1/2 ek étkezési zselatin
1 kis üveg lekvár
13 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 ek tej
1 ek vanília aroma
fekete ételfesték

Elkészítés:
A piskótát megkenem a lekvárral és feltekerem, hűtőben állni hagyom 1/2 órát. Közben a túrót kikeverem a tejföllel, porcukorral, és a zselatint oldom 2 ek vízben. Ha feloldódott, kb 10 másodpercig mikrózom, visszahűtöm és a túróba keverem. A margarint kikeverem a porcukorral, aromáva, végül a tejjel még 5 percig keverem robotgéppel. A piskótát szeletelem, és az alábbi kép alapján egy kis félgömb alakú műanyag vagy üveg folpackal bélelt tálba teszem a szeleteket szorosan egymás mellé. A túró felét belekanalazom, majd ananász réteg, megint a túró másik fele, és megint ananász, és beborítom piskótával. Hűtőben hagyom állni 1 órát legalább.



Összeállítás:
A téglalap alapra óvatosan ráborítom a labda tortát, a folpackot lehúzom róla. A margarinnal megkenem, pár evőkanál kivételével, amit fekete festékkel színezek. Papírból sablont vágok, és bekarcolom a focilabda mintáját, majd óvatosan kés hegyével megkenem a fekete mintákat.
A juventus címer egy nyomtatott ehető ostyalap, azt tálalás előtt 15 perccel ráteszem.
És kész a juventus focilabda!!









Nincsenek megjegyzések: