Cseresznyés rácsos


Hozzávalók:

kb 50dkg magozott cseresznye
1 dl főzőtejszín
1 csomag tejszínízű pudingpor
2 ek cukor
5 -5 dkg vaj
1 tojás sárgája

Elkészítés:

1. A tésztát vegye elő, szélességében vágjon le belőle egy kb 10 centis csíkot, és ezen gurítsa át a tésztarácsozót, a tészta nagyobbik részével béleljen ki  egy vajazott piteformát.
2. A cseresznyét 5 dkg vajjal és cukorral párolja, majd sűrítse a tejszínben elkevert pudingporral.
3. Öntse a krémet a tortaformába, majd a rácsozott tésztát húzza szét, és tegye a töltelékre,széleit nyomkodja le, kenje le a tojássárgájával.
4. Az előmelegített sütőben süsse szép pirosra.

Nincsenek megjegyzések: