Házi krémes



Próbálja ki az alábbi krémes receptet saját töltelékkel, vagy helyette időtakarékosan a dr.Oetker házi krémes krémpor is nagyon finom!
Ha gyorsan akarunk finomat, felhasználhatunk hűtött tésztát  krémporral.



Házi krémes
Hozzávalók
1 liter tej
1 vanília rúd
8 tojás
15 dkg liszt
20 dkg cukor
porcukor


Sütési idő
Alsó/felső melegítés              190 fok                       kb 15perc
Légkeverés                                 180fok


1. A tésztákat vegye elő, egyik lapot tekerje ki és süsse meg, a másik lapot 

kockázza fel ahány szelet süteményt szeretne és süsse meg azt is.
2. A krémhez a lisztet  keverje simára kb. 2 dl hideg tejjel,a  többi tejet forralja fel a feldarabolt vaníliarúddal és a cukor felével.
3.Lassan engedje fel vele a lisztes masszát, tegye vissza  a tűzre, és állandó keveréssel kis lángon jól sűrítse be, majd a vanília rudat vegye ki.
4.Vegye le a  tűzről, majd a kikevert tojás sárgákat is keverje bele.
Tegye vissza a tűzre, és további pár percet főzze még,  kb. 5 percig.
5.A tojások fehérjéből gőz fölött kemény habot készítsen a megmaradt cukorral, és lazán forgassa bele a sárga krémbe.
6.A kisült lapra simítsa a krémet, tetejére helyezze a felkockázott tésztát, hűtse le, majd a kocka szeletek mentén vágja fel, porcukorral kínálja.

Nincsenek megjegyzések: