Mirinda szelet






Mirinda szelet



Egyik kedvenc a mirinda szelet, csokis- kakaós piskótából, és finom krémes túróval


Készítünk 8 tojásos piskótát:


- 8 tojás

- 8 ek cukor

- 9 ek hideg víz

- 10 ek liszt

- 3 ek étkezési keményítő

- 1 cs sütőpr

- 1 cs vaníliáscukor

- 5-6 ek kakaópor

- 1/2 tábla csoki


A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat összekeverjük a cukorral és vaníliáscukorral.

Beleszitáljuk a liszt-keményítő-sütőpor keveréket, a vizet hozzáadjuk és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, belereszeljük a csokit.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Elősször 2 ek tojáshabot összekeverünk a tésztával, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habot.

Sütőpapírozott és vajazott tepsibe öntjük, közepes hőmérsékleten megsütjük.


A krém:

- 50 dkg túró

-25 dkg margarin

- 15 dkg porcukor

- 1 vaníliáscukor

Ezt kikeverjük, vagy aprítóval összekeverjük, és a kihűlt tésztára simítjuk.


- 8 dl mirinda üdítő

- 2 cs vaníliás puding

- 1 ek cukor

Ezekből sűrű krémet főzünk. Kihűtjük, közben folyamatosan kevergetjük. Ha kihűlt a túró tetejére simítjuk.

Nincsenek megjegyzések: