Meggyes sütemény

Meggyes süti kakaós piskótából

6 tojásos kakaós piskótát készítünk:

6 tojás sárgáját kikeverünk 6 ek cukorral, 1 cs vaníliás cukorral, hozzáadunk 7 ek hideg vizet, beleszitálunk 8 ek liszt-3 ek étkezési keményítő-1 cs sütőpor keveréket.Hozzáadunk 4 ek kakaóport, és belereszelünk 1/2 tábla csokit. A 6 tojás fehérjéből kemény habot verünk, és hozzáforgatjuk a tésztához.

Sütőpapírral bélelt, vajazott közepes méretű tepsibe öntjük. Megsütjük közepes hőmérsékleten.


3 dl tejből , 1 dl meggybeőtt léből , 4 ek cukorból és rózsaszín pudingporból (puncs, eper, erdei gyümölcs) krémet készítünk. Folyamatos keverés mellett kihűtjük.

25 dkg vajat 20 dkg porcukorral kikeverünk, és a teljesen kihűlt pudingkrémhez keverjük.

1 üveg meggyet kimagozunk, és alaposan lecsepegtetejük.

A piskótára simítjuk a krémet, sorba rárakjuk a meggy szemeket, és megszórjuk csokireszelékkel, szórócukorral, vagy kakaóport szitálunk rá.

Nincsenek megjegyzések: