Pizzás tekercs

Pizzás tekercsek
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finomliszt
2.5 dkg tejpor
5 dkg élesztő
5 dkg zsír
5 dkg cukor
1 tojás
1 dkg só
2.5 dl tej

Hozzávalók a krémhez:
20 dkg párizsi
1 konzerv kukorica
15 dkg sajt
ketchup
só,bors,oregano
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
13 dkg lisztet félreteszünk,a többit a tejporral átszitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, ide öntjük a felfuttatott élesztőt. A tojást beleütjük, és rugalmas tésztát gyúrunk. Egy másik edényben a zsírt, cukrot és a sót simára keverjük, és a félretett liszttel a tésztához adjuk. Alaposan összegyúrjuk, cipóban letakarva kb 40 percet pihentetjük.
Közben a párizsit lereszeljük, a kukoricát lecsepegtetjük és hozzáadjuk, nyomunk rá annyi ketchupot, hogy kenhető legyen és ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket.
A tésztát kinyújtjuk, 10x6 centis lapokká vágjuk, szórunk rá reszelt sajtot, teszünk a közepére krémet, feltekerjük, széleit villával lenyomjuk, hogy ne folyjon ki a krém.
Az egész  tojást felverjük, és megkenjük a sütőpapíros tepsibe tett tekercseket. Kb 40 percet pihenni hagyjuk.
Sütőben 160 fokon megsütjük.
Nagyon finom puha omlós a tésztája, nem kell sokáig sütni, csak szép világos legyen. A légkeveréses sütőmben 20 perc alatt kész lett.
Szilveszterre ajánlom!!

Nincsenek megjegyzések: