Cseresznyés süti


Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg puha margarin
- 10 dkg kristálycukor
- 1 kk rumaroma
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 sütőpor
- 1 dl tejföl
- 1 tk vaníliaaroma vagy 1 cs vaníliáscukor

Töltelék:
- 1 nagy üveg cseresznye (vagy meggy)
- 4vek cukor
- 1/2 tasak almás sütemény fűszerkeverék (Lucullus márka)

A cseresznyét magozzuk, daraboljuk, rászórjuk a cukrot és a fűszerkeveréket ( fűszerkeverék helyett tehetünk bele fahéj-vaníliáscukor-reszelt citromhéj-őrölt kardamon mag keveréket), és 1 ek vajon pár percig dinszteljük.
A tészta hozzávalóit keverjük össze és gyúrjuk lágy tésztává.
Kapcsos tortaformát alaposan vajazzunk ki, a tésztát válasszuk ketté, kissé nyújtsuk ki az egyik felét, és tegyük a formába, és nyomkodjuk szét a forma alján. Kenjük rá a cseresznyés keveréket, nyújtsuk ki rá a tészta másik felét, és villával szurkáljuk meg.
 Légkeveréses sütőben 160 fokon, sima sütőben 200 fokon süssük, kb 25 percig, szép világos szine maradjon.
Kivéve a sütőből hagyjuk kicsit hűlni, majd levesszük a kapcsos forma oldalát, szeleteljük míg langyos, és porcukrot szórva rá takarjuk le, így nagyon jól visszapuhul a tészta, könnyű lágy marad.
Tálaláskor szórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések: