Meggyes krémes triffle


Hozzávalók 6 tojásos piskótához:- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 7 ek víz
- 8 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1cs vaníliás cukor
- 4 ek kakópor

Krém:- 6 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 tojás sárgája
- 6 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- 5 dl habtejszín
- 1 cs habfix

Továbbá:- 1 ü meggy
- kb 15 ek meggy dzsem
- csokireszelék

Elkészítés:A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral, belemérjük a vizet, összekeverjük, és beleszitáljuk a liszt- sütőpor keveréket, majd beleszórjuk a kakaóport, és alaposan kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a tésztába és vajazott-lisztezett tepsiben közepes hőmérsékleten  megsütjük, fogvájóval nézzük, hogy nem ragad-e a tészta. Ha túlságosan sülne, fóliát teszünk rá.
A tejjel elkeverjük a pudingport, vaníliás cukrot, cukrot, tojássárgáját, és sűrű krémet főzünk. Kihűtjük.
A tejszínt felverjük a habfixálóval, és beleforgatjuk a krémbe, kivéve 3 ek habot a díszítéshez.
A piskótát kockákra vágjuk, felét egy tálcára tesszük, megkenjük dzsemmel:

 rászórjuk a meggy felét:

megkenjük a krém felével, a kockák közé is csurogjon krém:

Következik a maradék piskóta kockák a tetejére:

megint dzsem réteg:


rászórjuk a maradék meggyet(kivéve pár szemet díszíteni) és rákenjük a maradék krémet, az oldalára is kenünk.

Az eltett kevés tejszínhabot kis halmokba tesszük a süti tetejére kiskanál segítségével, és mindegyik halomra meggyet teszünk.
Megszórjuk csokireszelékkel.

Nincsenek megjegyzések: