Túrós gyümölcstorta


Hozzávalók:
- 4 tojásos piskóta
Piskóta recept
- 50 dkg túró
- 5 dl édesített habtejszín
- 6 ek porcukor
- 1 citrom reszelt héja
 1 ek zselatin
- 1 tasak piros tortazselé
- 1 ek cukor
- gyümölcsök( 1 banán, 1 narancs, 1 konzerv ananász, 1/2 ü magozott meggy)
- 1 cs habfix

Elkészítés:
Kerek tortaformában készítjük a piskótát, kettévágjuk.
A túrót villával összetörjük, a citrom héjjal és porcukorral összekeverjük. 2 dl habtejszínt habbá verünk, a 1/2 dl vízbe áztatjuk a zselatint, és 5 perc elteltével mikróban pár másodpercig melegítjük, majd tovább verve a habot csurgatjuk bele a felét.
A tejszín tösszeforgatjuk a túróval, és ha túl sűrű, öntünk hozzá kis tejszínt.

Visszatesszük a sütőformába a torta alsó lapját. Megkenjük a túróval , gyümölccsel rakjuk ki , vegyesen .
Rá a másik tortalap, tetejét túróval kenjük. Szépen elrendezzük a gyümölcsöket.
A tortezselén lévő utasítás szerint elkészítjük, én a meggy levéve készítettem, azért lett sötétebb a zselé.
Ha kész, kihűlt, rálocsoljuk egyenletesen.
A maradék tejszínt felverjük a habfixálóval, én belecsurgattam a zselatin másik felét, és kinyomóformával díszítjük az oldalát, persze a tetejét is lehet.

Nincsenek megjegyzések: