Meggyes kevert süti


Hozzávalók:
-25 dkg puha rama
- 6 tojás
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 45 dkg átszitált liszt
- 25 dkg cukor
- 2.5 dl tej
- 80 dkg magozott meggy

Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük.
180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A tojások sárgáját robotgéppel kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd a puha margarinnal is alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet, tovább keverjük, majd beleszórjuk a lisztet és sütőport, és masszává keverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tésztába forgatjuk, és sütőpapíros tepsibe öntjük.

A tésztára szórjuk a meggyet, helyenként belenyomkodjuk, és szórunk még rá, hogy réteges legyen benne a meggy.
Kb 40-50 perc alatt megsül, fogvájóval nézzük , nem ragad- e a tészta.
Porcukorral megszórjuk tálaláskor.

Nincsenek megjegyzések: