Túróval ananásszal töltött virágtorta


Hozzávalók:
- 7 tojásos piskóta, kerek tortaformában sütve
Piskóta recept: ITT
- 25 dkg túró
- 3 ek porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1/2 konzerv ananász
- 25 dkg puha margarin
- 60 dkg porcukor
- 2 tk mandula vagy vaníliaaroma
- 3 ek tej
- ételfesték(piros,zöld,kék,sárga,fekete)

A piskótát elkészítjük, hülni hagyjuk, 2 felé vágjuk. A habtejszínt felverjük, és a túróval összeforgatjuk, és a tortát megtöltjük vele, a darabolt ananásszal teleszórjuk.
A margarint a porcukorral és aromával 10 percig robotgéppel összedolgozzuk, hozzá a tej, és még 10 percig max fokozaton keverjük. A krémből 4 tálkába 1-1 evőkanállal teszünk, a többit pirosra szinezzü, ezzel bevonjuk a tortát, kivéve 2 evőkanállal. 3 tálkába a krémekhez öntünk külön-külön kék, sárga és zöld ételfestéket. A tortába karcoljuk fogvájóval a mintát, és a zölddel kirajzoljuk a szárat-leveleket. Majd a sárga-kék virágokat. Maradék kékhez pici piros festék, és a lila virágokat nyomjuk ki. A maradék piroshoz pár csepp piros, ezzel a piros virágokat, majd a maradék krémhez pici fekete, és a bordó virágokat nyomjuk ki.
Hűtőbe tesszük, hogy a vajkrém megdermedjen.

Nincsenek megjegyzések: