Kastély torta

Hozzávalók:
- egy kerek formában sütött 6 tojásos piskóta
- 2x sütőtepsi 4 tojásos piskóta

A piskótákhoz a megadott számú tojás sárgájához adjunk ugyanannyi kanál cukrot, 1/2 citrom reszelt héját, jól keverjük ki, bele ugyanannyi kanál rétesliszt, majd a keményre felvert fehérje. Sütőpapíros formába simítjuk, tűpróbáig sütjük.
A kerek piskótát 4 felé vágjuk, az egyik sütőtepsis piskótát melegen konyharuhával feltekerjük, a másik sütőtepsis piskótát hülni hagyjuk.

Közben kikeverjük a krémet:
- 50 dkg rama margarin
- 2 tk csoki aroma
- kb 20 dkg porcukor
- 6-7 ek édesített kakaópor

Ezeket alaposan kikeverjük, majd a kör a piskóta tekercset töltjük, és hűtőbe tesszük.
A kör piskótának 2 lapját töltjük, majd a másik 2 lapot is töltjük, kivágunk egy negyed cikket és a képen látható módon tesszük rá a másik 2 lapra:
A kivágott cikket ráhelyezzük a tetejére, és bevonjuk a krémmel:

3 hurkapálcát szúrunk bele, és a piskótatekercset 3 részre vágjuk, és felhúzzuk a pálcákra. A kihűlt sütőtepsi piskótából 3 különböző pogiszaggatóval, vagy sablonnal, köröket vágunk, és csökkenő sorrendben tesszük a tekercsek tetejére,ragasztva a vajkrémmel, hogy tornyot formáljunk:


Ha fogyna a krém, lekvárral is ragaszthatjuk a toronyhoz a piskótát. A kilógó hurkapálcát csípőfogóval rövidítjük.
Bevonjuk az egészet tejszínnel:
- 5dl tejszín ( ha nem cukrozott akkor ízlés szerinti porcukor)
- 2 cs habfix (azért legyen kéznél harmadik, habtejszíntül függ)
- piros ételfesték

Majd a végés szórócukorral, smartiessal, francia drazséval, vagy amilyen cukorkánk van azzal díszítjük, esetleg marcipán figurával.




Kis hercegnők nagy meglepije lehet!!

Nincsenek megjegyzések: