Babapiskótás charlotte


Hozzávalók:
3 cs babapiskóta
pár szép szem szőlő
1 üveg barackbefőtt
25 dkg túró
3 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl édesített habtejszín
1 cs habfix
2 ek étkezési zselatin
1 cs színtelen tortazselé

Elkészítés:

Elősször is a kerek kapcsos tortaforma aljába belerakom zsírpapírt és oldalára is,a babpiskótákat jó szorosan elrendezem, ha kell eltördelem hogy a hézagokat kipótoljam. A barackbefőtt levével megkenem, amibe pici rumaromát is lehet keverni. Az oldalára állítgatom a többi piskótát, aljukat egyenesre vágom. Kicsit türelem játék, mert mindig eldől valamelyik. Ezeket is megkenem.
A túrót kikeverem a cukorral ,és 1 cs vaníliás cukorral kikeverem.
2 dl cukrozott habtejszínt 1 habfixxel kemény habbá verek.
1/2 dl vízben feloldok 2 ek étkezési zselatint, utána kicsit melegítem és a tejszínbe csorgatom miközben verem folyamatosan. Összekeverem a túrót a habbal, és jól lecsöpögtetett- összevágott barackot keverek bele.
Beleöntöm a piskótával kibélelt formába a felét, piskótát rétegezek (ezeket nem kell megkenni), és megint a krém.
Ezt legalább 3 órára hűtőbe kell tenni, hogy a zselatinnal jól megdermedjen.
A kapcsos tortaforma oldalát óvatosan leszedem, kidíszítem a barackkal, szőlővel, és szintelen zselatinnal megkenem.
Szalaggal díszítve még szebb !!

Nincsenek megjegyzések: