Vaníliás- gyümölcsös kevert süti



Hozzávalók:
25 dkg puha margarin
6 tojás
1 cs sütőpor
2 ek vanília aroma
45 dkg átszitált liszt
25 dkg cukor
2.5 dl tej
80 dkg magozott meggy
1 konzerv  barack

Elkészítés:
A meggyet és barackot  lecsöpögtetjük.
180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A tojások sárgáját robotgéppel kikeverjük a cukorral és aromával, majd a puha margarinnal is alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet, tovább keverjük, majd beleszórjuk a lisztet és sütőport, és masszává keverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tésztába forgatjuk, és sütőpapíros tepsibe öntjük.

A tésztára szórjuk a meggyet-barackot helyenként belenyomkodjuk, és szórunk még rá, hogy réteges legyen benne a gyümölcs.
Kb 40-50 perc alatt megsül, fogvájóval nézzük , nem ragad- e a tészta.
Porcukorral megszórjuk tálaláskor.
Igazi nyári finom süti, gyerekeim kedvence.

Nincsenek megjegyzések: