Thomas fehér csokis torta


Hozzávalók
-4 tojásos kis kör piskóta:
4 tojás
4 ek cukor
5 ek víz
6 ek liszt
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor

-2 tábla milka fehércsoki
2 dl édes habtejszín

kör alakú fotó ostya

Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, majd a vízzel, vaníliás cukorral, és a lisztben elkevert sütőporral. A tojás fehérjéket kemény habbá verem, és a tésztába forgatom, kis kör sütőtepsit zsírpapírral bélelem, az oldalát is, és tűpróbáig sütöm.
Közben a habtejszínbe reszelek 1 tábla csokit, és addig főzöm míg a csoki teljesen elolvad, hűtöm, és hűtőbe teszem 1 órára. A csokis tejszínt felverem, ha kell még 1 habfixet teszek bele a megfelelő állag elérésére, A kihűlt tortát töltöm vele, oldalát -tetejét bekenem. A tábla csokit reszelem, és az oldalára szórom-nyomkodom. Tálalás előtt kb 10 perccel ráteszem az ostyát, hogy legyen ideje ráolvadni, de ne is mosódjon el(ne órákkal előtte tegyük rá)

Nincsenek megjegyzések: