Bohóc torta


Hozzávalók:
4 tojásos piskótatekercs:
4 tojás
4 ek cukor
5 ek víz
6 ek liszt
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 kis üveg barack lekvár

3 dl barack joghurt
1/2 ek étkezési zselatin

2 tojás sárgája
porcukor
vanília aroma, pár csepp
díszíteni cukorka, műanyag pohár

Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, vaníliás cukorral, bele a víz, majd a sütőporos liszt, összedolgozom, majd beleforgatom a keményre vert tojás fehérjét, sütőpapíros tepsiben sütöm tűpróbáig. Ha kihűlt, lekvárral kenem, és feltekerem, hűtőbe rakom. A zselatint összekeverem 3 ek hideg vízzel, 10 másodpercet mikrózom, picit hűtöm, majd a joghurtba forgatom. Kör tálat bélelek ki folpackka, szeletelem a piskótát és kibélelem vele, beleöntöm a joghurtot, és beterítem a maradék piskótával, legalább 2 órára hűtőbe teszem. A tojás fehérjéket kicsit villával felverem, majd annyi porcukrot adok hozzá, hogy a máz már ne folyjon, hanem be lehessen vele kenni a sütit, mint a mézes kalácsnál. A tortánkat tálra fordítjuk óvatosan, bekenjük a mázzal, majd cukorkákkal, ételfestékkel színezett mázzal dekoráljuk!!

Nincsenek megjegyzések: