Almarózsa sütemény Valentin- napra


Almarózsa sütemény Valentin- napra

Hozzávalók:
- 3 db nagy piros alma
- 1 citrom
- 5 ek cukor
- 1 tk fahéj
- 1 tk szerecsendió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 liter  víz

Elkészítés:
Az almák magházát kivágjuk, vékonyra szeleteljük.
A forrásban lévő vízbe teszünk 3 ek cukrot és a citrom levét, majd beletesszük az alma szeleteket. 2 percig hagyjuk benne, hogy puhuljanak és hajlíthatóak legyenek. Kiszedjük szűrővel, és tálcára szedjük. 2 ek cukorral elkeverjük a fahéjat, szerecsendiót, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, majd kb 2 ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk mint a képen, megszórjuk a cukros keverékkel, és az almákat ráhelyezzük sorban, kicsit egymást fedve. Szorosan feltekerjük, és fogvájóval megtűzzük az oldalát, és sütőpapíros tepsire helyezzük.
200 fokon megsütjük.
Porcukorral hintve tálaljuk.
A vajas tészta nagyon finom, tartósítószert és keményített zsírokat nem tartalmaz.


Nincsenek megjegyzések: